5 Sebab Paling Mantap Kenapa Shaklee Adalah Supplements Terbaik di Malaysia

Spread the love

Tahun 2023 ini, genap 13 tahun saya consume Shaklee bermula dari tahun 2010 bilamana saya diperkenalkan oleh kawan saya dengan vitamin Shaklee. Agaknya lah, kenapa agaknya saya masih setia menjadi pengguna Shaklee sehingga 13 tahun lamanya? Sudah pastilah sebabnya kerana Shaklee  adalah supplements terbaik di Malaysia!!

Mengimbau kembali 13 tahun yang lalu, pada waktu itu, saya mencari-cari supplement yang sesuai diambil untuk atasi masalah keletihan dan kepenatan menguruskan 4 orang anak kecil, menguruskan rumahtangga dan dalam masa yang sama saya bekerja sepenuh masa. Sebelum itu, saya bukanlah seorang pengamal vitamin atau supplement tapi saya mula mencari info dan maklumat tentang supplements setelah saya hampir terbabas ketika memandu kerana terlelap akibat keletihan.

Pada waktu itulah, saya mula mengenali Shaklee apabila diperkenalkan oleh kawan saya. Namun, 2 tahun pertama, saya hanyalah menjadi pembeli tanpa mendaftar keahlian Shaklee. Namun, pada September 2012 saya terbuka hati untuk mendaftar keahlian Shaklee kerana ingin mendapat harga ahli dan manfaat keahlian yang lain. Alhamdulillah saya masih setia menjadi pengguna dan pengedar produk Shaklee sehingga kini.

Lawatan ke Home Office Shaklee di Pleasanton California pada tahun 2014

Entri kali ini, saya ingin kongsikan kenapa saya memilih Shaklee sebagai supplement untuk saya seisi keluarga dan masih setia sehingga kini. Jom kita tengok satu persatu

Kenapa Shaklee Adalah Supplements Terbaik di Malaysia?

Jom saya kongsikan 5 sebab paling mantap kenapa Shaklee adalah supplements terbaik di Malaysia!

#1 Sebab Pertama

Shaklee merupakan syarikat supplement yang telah berada di pasaran global lebih daripada 100 tahun yang mana multivitamin pertama di dunia telah dicipta oleh pengasas Shaklee iaitu Dr. Forrest C Shaklee pada tahun 1915. Penciptaan multivitamin pertama oleh Dr. Shaklee adalah atas komitmen beliau untuk membantu orang lain hidup lebih sihat. Multivitamin pertama itu dinamakan Vitalized Mineral yang dikatakan namanya telah disingkatkan kepada Vitamin dan digunakan sehingga sekarang.

 

Sejak daripada saat itu, pelbagai inovasi telah dijalankan oleh Shaklee sehinggalah kini. Dalam membina legasi inovasi dan sainsnya, falsafah Living in Harmony with Nature® adalah tunjang jantung kepada semua yang Shaklee lakukan. Dari produk nutrisi dan kecantikan yang terbukti secara saintifik hingga ke kemampanan alam sekitar, Shaklee telah membantu berjuta-juta orang hidup lebih sihat, lebih muda dan lebih puas dengan kehidupan.

 

Sejak syarikat Shaklee ditubuhkan oleh Dr Forrest C Shaklee pada tahun 1965, tidak pernah ada satu pun produk Shaklee yang ditarik balik dari pasaran sama ada dari pelbagai sebab. Tidak pernah ada bahan-bahan kimia terlarang dalam supplements Shaklee yang telah menyebabkan apa-apa penyakit kronik seperti buah pinggang dan sebagainya. Ha..inilah yang buatkan saya jatuh cinta dengan Shaklee!

#2 Sebab Kedua

Shaklee merupakan satu-satunya syarikat supplement yang menjalankan Kajian Landmark ke atas keberkesanan produk Shaklee dengan membandingkan pengguna produk Shaklee dengan pengguna produk lain dan mereka yang tidak mengambil sebarang supplement. Kajian ini diketuai oleh penyelidik pemakanan yang terkenal, Dr. Gladys Block bersama University California, Berkeley, merupakan salah satu kajian terbesar pengguna jangka panjang pelbagai suplemen.

Kajian menunjukkan bahawa mereka yang mengambil makanan tambahan Shaklee mempunyai lebih banyak biomarker yang lebih sihat untuk jantung, otak, dan kesihatan kognitif berbanding dengan pengguna yang tidak mengambil suplemen atau pengambil suplemen bukan produk Shaklee. Apa yang membanggakan, keputusan kajian Landmark ini telah diterbitkan dalam Nutritional Journal yang boleh diakses oleh orang awam. Wah, saya bertambah kagum dengan Shaklee!

#3 Sebab Ketiga

Produk Shaklee adalah Selamat! Apabila produk ini dihantar ke Shaklee, para saintis Shaklee akan menjalankan ujian bebas bagi pihak Shaklee sendiri. Shaklee mengendalikan lebih 100,000 ujian kawalan kualiti setiap tahun untuk memastikan kualiti dan potensi produk yang dikeluakan kepada pengguna.

Ketulinan dan keselamatan bahan-bahan dalam semua produk Shaklee adalah berkualiti dan terjamin. Lebih 300 ujian ke atas setiap bahan botani baharu untuk mengelakkan pencemaran yang berbahaya, racun perosak dan sisa lain. Manakala lebih 100,000 ujian kawalan kualiti dilakukan oleh pihak Shaklee bagi menjamin kualiti dan keberkesanannya adalah terjamin.

Shaklee juga telah menjalankan lebih 300 ujian terhadap racun perosak dari yang diperlukan oleh PHARMACOPEIA AMERIKA SYARIKAT. Ini dapat membuktikan bahawa bahan yang digunakan dalam semua produknya bersifat beyond organik.

#4 Sebab Keempat

Produk Shaklee terbukti selamat dan berkesan apabila terdapat lebih 100 produknya telah dan dalam proses dipatentkan. Shaklee mempunyai lebih daripada 135 kajian klinikal, kertas saintifik, dan pembentangan, termasuk Kajian Landmark dan KajianTelomere. Anda semua boleh klik link healthresource.Shaklee.com untuk melihat keseluruhan kompendium penyelidikan yang ditaja oleh Shaklee.

Selain itu, Shaklee terbukti berkesan apabila atlet yang dikuasakan oleh Shaklee telah memenangi 137 pingat emas, perak, dan gangsa dalam perlawanan termasuk dalam temasya sukan Olimpic. Produk Shaklee memberikan perbezaan dalam kehidupan berjuta-juta orang, dari atlet pasukan prestasi tulen kelas dunia Shaklee sehinggalah ke angkasawan NASA. Dan dibuktikan juga keberkesanannya oleh orang awam seperti kita semua.

 

#5 Sebab Kelima

Shaklee adalah produk supplement yang mendapat pengiktirafan sijil Halal oleh ISA Islamic Service of America, sebuah badan halal antarabangsa yang diktiraf oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia JAKIM. Sijil Halal Shaklee ke atas semua produk supplementnya akan diperharui setiap tahun. Sebab kelima ini sangat penting kepada kita terutamanya umat Islam yang mana perkara berkaitan halal-haram amat patut kita titik beratkan.

Sijil Halal Shaklee

 

Sebenarnya, baaaanyaakkk sangat lagi sebabnya kenapa saya memilih Shaklee dari tahun 2010 hingga sekarang. Dan memang banyak sebab lain lagi kenapa Shaklee adalah supplement terbaik di Malaysia! Stay tuned bersama saya untuk entri-entri lain di blog drnajihaham.com ini ya!

Anda juga boleh membaca entri berkaitan Set Kurus Shaklee yang saya pernah tulis mengenainya dalam blog ini. Sebarang pertanyaan berkaitan supplement Shaklee, boleh klik di sini. Sehingga bertemu lagi, bye!

3 thoughts on “5 Sebab Paling Mantap Kenapa Shaklee Adalah Supplements Terbaik di Malaysia

  1. Alhamdulillah terima kasih dr atas pekongsian yang padat. Teruja saya ingin mencuba bisness Shaklee dan produk Shaklee untuk seisi keluarga saya..

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge
1
Hubungi saya
Powered by